Mattie

Onze eerste hond en wij gaven hem de naam Beer. Het ras Berner Sennen heb ik altijd geweldig gevonden. Niet alleen om het uiterlijk maar vooral ook om het karakter. Want karakter beesten zijn het. Beer is bij ons gekomen omdat ik destijds zonder werk was komen te zitten, mij kort door de bocht hondsberoerd voelde en verrekte van de pijn. Tijdens revalideren werd mij aangeraden te blijven bewegen, wat is nu gezelliger dan bewegen met een maatje? Beer was en is mijn steun en toeverlaat, met deze hond kan ik lezen en schrijven zoals het spreekwoord luidt. Als deze hond zou kunnen praten dan had ik soms een probleem denk ik, hahahhahah

Ruim twee jaar geleden zagen we een oproep van de fokster en tevens pensionhoudster waar Beer nog steeds af en toe terugkomt om te logeren, dat zij een plekje zochten voor een jonge hond ter herplaatsing. Pfff...dan moet je mij hebben. Ik was daar, zag de kleine en was verkocht. In een opwelling heb ik het beestje een onderdak gegeven en naarmate de tijd verstreek kon ik het niet over mijn hart verkrijgen hem nog een ander huisje toe te wijzen. Zo gezegd zo gebleven. Al vanaf de eerste ontmoeting hadden wij de naam Draak in ons hoofd, en dat hebben we geweten tot op de dag van vandaag. Het is een echte Draak. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik zojuist een gesprek gehad (nogmaals) met de fokster over zijn gedrag. Het is echt een mega lieverd en zeer gevoelig, maar er is een kant van deze hond die niet oké is...de blinde waas die hij voor ogen krijgt als het op eten aangaat. En het erge? In zijn ogen kan hij alles eten...ik kan niet uitleggen hoe ik in de keuken sta te koken of een broodje sta te smeren voor mijn zoon. Draak is razendsnel en heeft het zo van het fornuis of aanrecht gepikt. Dat is niet oke maar het ergste is dat als je het wil afpakken tilt hij zijn lip op en gromt en kijkt woest uit zijn ogen en somshapt hij. Een correctie dult hij op dat moment echt niet en afpakken is al helemaal geen optie. Nu is het wel zo dat hij bij mij en mijn zoon eerder uit zijn "bui" is dan bij mijn man. Mijn man heeft hij ook al 3x aangevallen. Reden tot weggaan, ja zou zo zijn. Mee eens! MAAR deze hond kun je niet herplaatsen en we weten wat dat betekent. En dat is voor mij een NO GO! Zoals ik het hier beschrijf is het nog mild...waarschijnlijk ook omdat ik deze lieve schat een soort van in bescherming neem. Draak heeft dan echt 1 heel groot nadeel maar hij heeft ook een enorm lief en zorgzaam karakter.

Ben je verdrietrig? Heb je pijn? Floep in no time staat Draak bij je en legt letterlijk een poot op je been of het liefst in je nek en gaat pas weg als je (wat hij vindt) rustig bent. Neurotisch, onzeker, bang maar ook zo gevoelig. Feelings die behoorlijk in de weg kunnen zitten. Niet dan? Nu ben ik via via achter een adres gekomen waar homeopatische pillen voor honden te vinden zijn. Ik heb mij daar op ingelezen en heb een zakje besteld om mee te beginnen en te kijken of wij hem wat rustiger kunnen krijgen. Feelings control heet het..ik ben benieuwd.

Momenteel is Draak voor een weekje naar het pension om te gaan logeren. Alleen dit keer zonder Beer. Voor het eerst sinds hij bij ons is zijn beiden honden dus weer even op zichzelf. Even rust voor Beer, die aan het herstellen is van een flinke ingreep, want wat ik al aangaf Draak is van het verzorgen...maar Beer is er gewoon echt niet van gediend nu. En zaten wij geregeld in een beren-gevecht, waar Beer aangaf NEE en Draak alleen maar dacht AAH TOE NOU.

Én Draak is ook weg omdat ik het voor nu voor mijzelf ook beter vindt. Waar ik dit blog mee begon, Beer is mijn mattie mijn alles en momenteel maak ik mij zorgen om hem. Tien dagen wachten op de uitsalg van wat het is en of was geweest wat ze hebben weggehaald is best onrustig. In het begin ging het wel omdat Beer vrij goed te spreken was en heel blij overkwam. Alleen na zo'n 5 dagen zagen wij hem afzwakken, voelt hij zich minder prettig. Hopelijk nu hij rust heeft en het rijk alleen knapt hij snel weer wat op en is eerdaags de uitslag er en zijn de zorgen minder en voorbij.Scheelt nu voor mij dat druktemakertje er niet is, die is een weekje op vakantie en heeft allemaal andere Berners om mee te spelen. Die vermaakt zich wel.

Een heel verhaal maar ik dacht misschien voor jullie die mijn instagram volgen wel even een handige toevoeging.


Tot een volgend bericht!

Liefs, Carien