Boneninspiratie

Boon is de algemene naam voor eetbare zaden. Recepten met bonen zoals : bruine bonen, zwarte bonen of kidneybonen en of kikkererwten. Bonen en peulvruchten zijn de perfecte basis voor een soep of een stoofschotel of als vulling van bijvoorbeeld een wrap. Gezond en voedzaam en een prima vleesvervanger voor een dagje zonder vlees.

En omdat de week zonder vlees ook dit jaar succevol is verlopen en het menigeen heeft geïnspireerd om meer plantaardig te eten zijn de groenten van HAK een prima idee. HAK geeft je daarbij een extra steuntje in de rug om dit vol te houden en dus vaker een dag te genieten van de lekkerste groenten & peulvruchten. Lekker Hollands met de bonen erbij van HAK.

Bravo voor de boon! , deze plantaardige powerbron zijn voedzaam en gezond. Ze zijn een bron van eiwitten, vezels en goede koolhydraten. Bonen zijn niet alleen goed voor onze gezondheid maar ook voor onze planeet. De ecologische voetafdruk van bonen is laag, ze stellen daarbij maar weinig eisen aan de grondsoort en kunnen groeien op droge grond. Bovenal zijn bonen lekker én enorm veelzijdig zoals ik eerder meldde. Je kunt er eindeloos mee variëren en combineren. Iedere boon heeft zijn eigen smaak, kleur en bite. Om die reden heb ik bovenstaande ideetjes al met jullie gedeeld.

Help jij ons mee om heel Nederland meer bonen en groenten te laten eten? Zou leuk zijn als je jouw boneninspiratie deelt. Gebruik de hashtag #hakerbij

Je kan HAK vinden op Facebook : HAK Groenten Instagram : hakgroenten

Ik ben zeer benieuwd naar alle creaties die voorbij gaan komen! Daar haal ik mijn kookinspiratie dan ook weer uit!!


Alvast eet smakelijk,


Carien