Easy Veggie

Steeds vaker kiest men er bewust voor om één of meerdere dagen per week ons stukje vlees of vis te laten staan en zet men een plantaardig menu op tafel. Ruim tweederde van alle Nederlanders geeft inmiddels aan zich onder de flexitariërs te scharen. Dat een vegetarische maaltijd behalve superlekker ook heel easy kan zijn, bewijst Aviko wel met haar nieuwste lijn EASY VEGGIE. Drie heerlijke smaakcombinaties boordevol groenten, die gemakkelijk klaar te maken zijn en waarmee je eindeloos kunt variëren. Of je nu kiest voor Easy Veggie Falafel, Easy Veggie Roasted Corn of Easy Veggie Sweet Potato het is een feestje aan tafel!

Met Aviko Easy kun je veel gezonde kanten op, waarbij het uitgangspunt blijft: gemakkelijk en lekker! Ik kies voor de easiest way om de schotel op te warmen in de koekenpan en dan heb ik binnen 15 minuten een superlekkere maaltijd, foodprep is nog niet eerder zo makkelijk geweest! Wil jij er net iets meer uithalen en gaan voor de easier way voeg dan bijvoorbeeld een wrap of pitabroodje toe, maar je kan ook aan de slag met nog meer verse groenten.

Laat je verrassen door de drie kleurrijke, gezonde en groenterijke combinaties;

* Easy Veggie Falafel ; falafel , courgette , sperziebonen , paprika , aardappel en kruiden.

* Easy Veggie Roasted Corn ; geroosterde maïs , kidneybonen , vegetarisch gehakt , rode paprika, aardappel en kruiden.

* Easy Veggie Sweet Potato ; zoete aardappel , sojaboontjes , rode ui , paprika , aardappel en kruiden.


Én wat dacht je van onderstaande suggesties?;


Nacho schotel met tonijn, avocado en cheddarkaas

(hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 20 minuten + oven 10 minuten

Nodig ; 2 verpakkingen Easy Veggie Roasted Corn - 2 el zonnebloemolie - 1 rode ui - 3 tomaten - 1 avocado -50gram groene jalapeñopepers - 150gram tortillachips naturel -1 blikje tonijnstukken in olijfolie (à 145 gram) - 150gram geraspte cheddarkaas - 1 bosui - 100gram cherrytomaatjes - 125gram crème fraîche en een ovenschaal van 24 cm doorsnede

Verhit in een koekenpan de olie. Bak de Easy Veggie Roasted Corn 9 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Verwarm de oven voor tot 220 graden. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de jalapeñopepers grof.

Schep de Easy Veggie Roasted Corn in de ovenschaal en dek af met de tortillachips, Verdeel de uienringen , de tomaat, de avocado, de tonijn en de jalapeñopepers over de chips, Bestrooi met kaas.

Bak de nachos 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is. Snijd intussen de bosui in ringetjes en de cherrytomaatjes in kwarten. Meng de tomaatjes met de crème fraîche.

Bestrooi de nachos-schotel uit de oven met de bosui en serveer met de tomaatjescrème.


  Flatbread met falafel en snelle basilicumlabneh

(hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 20 minuten)

Nodig ; 2 verpakkingen Easy Veggie Falafel - 2 el olijfolie - 250gram cherrytomaatjes - 300gram Turkse yoghurt - 2 takjes basilicum - olijfolie extra vierge - 8 stuks Libanees platbrood - schone theedoek

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de Easy Veggie Falafel 9 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Snijd de tomaatjes in kwarten enm bak ze na 5 minuten met de falafelschotel mee.

Doe intussen de yoghurt in de doek en vouw dicht. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de yoghurt. Hak de basilicumblaadjes fijn en meng ze door de labneh (de uitgelekte yoghurt)

Schep de labneh op een schaaltje en schenk er een straaltje extra vierge olijfolie over.

Serveer de falafelschotel met het platbrood en de basilicumlabneh.


Zoete aardappelschotel met mozzarella

(hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 15 minuten. Oven 20 minuten)

Nodig ; 2 verpakkingen Easy Veggie Sweet Potato - 2 el olijfolie - 2 bollen mozzarella (à 125gram) in plakjes - 1 theelepel oregano - ovenschaal (18x24cm)

Verwarm de oven voor tot 220 graden. Verhit in een kokenpan de olijfolie. Bak de Easy Veggie Sweet Potato 9 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Schep de aardappelschotel in de ovenschaal. Beleg met de mozzarella en bestrooi met de oregano en eventueel peper naar smaak.

Bak de aardappelschotel in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.


Je vindt Aviko Easy Veggie (verpakking van 450gram voor € 2,99) in het vriesvak van de supermarkt.


Kijk een hier voor nog meer heerlijke recepten of volg Aviko op social media voor nog meer kookinspiratie.

Aviko maakt jouw kookweek graag leuker!!


Liefs,


Carien