Africa Organics

  

Verzorg je haar met de liefde die het ethische merk Africa Organics heeft voor natuurlijke ingrediënten uit planten en bomen die in het wild geoogst worden. Daardoor bevatten ze hogere concentraties aan werkstoffen dan wanneer ze worden gekweekt. De formules zijn 100% natuurlijk, uiterst mild voor haar en hoofdhuid en bevatten geen conseveringsmiddelen. Omdat de shampoos en conditioners geen siliconen en synthetische polymeren bevatten, schuimen zij minder intensief dan we gewend zijn. Het kost ook iets langer om de textuur uit te spoelen, maar het effect op de kwaliteit van het haar en de gezonheid van de hoofdhuid zijn direct merkbaar, zeer verbluffend.

De 3 Hair Care lijnen van het Zuid Afrikaanse merk ontlenen hun kracht aan inheemse gewassen zoals Baobab, Marula en Mongogo.

1. Baobab Shampoo, verzacht en verzorgt droog en beschadigd haar / Baobab Conditioner, ideaal bij droog en sterk krullend haar

   


2. Marula Shampoo, vederlichte formule voor normaal tot vet haar / Marula Conditioner, verzorgt - maar verzwaart het haar niet

  


3. Mongogo Shampoo, beschermt gekleurd haar tegen UV-schade / Mongogo Conditioner, krachtig beschermend - niet vet

Ik ontving via MVPR de Marula shampoo + conditioner. Mijn haar leeft een eigen leven de laatste tijd. Ik wil het graag losdragen alleen dan zit het voor 2 minuten leuk en zakt het als een slappe vaatdoek langs mijn gezicht. Vroeger had ik een dikke volle bos haar met wat slag erin. Omdat het wat lijzig zit en gewoon eigenlijk wat slapjes hangt, draag ik dagelijks een staart of knot. Ik was echt verbluft, verbaasd en vol ongeloof nadat ik mijn haar 1x met deze shampoo had gewassen. In de avond mijn haar gewassen en de volgende dag mijn haar los gedragen! De hele dag! Ik raakte er niet overt uit hoe vol mijn haar er weer uitzag, zelfs de slag was weer te zien. Sceptisch als ik ben aangelegd dacht ik "toevalstreffer". Nogmaals van de week mijn haar gewassen en ik ben overtuigd!! Deze shampoo blijf ik gebruiken, zeer lange tijd geleden dat mijn haar zo goed zat.


Meer informatie over de shampoo's en conditioner kun je vinden op de website van Africa Organics. Op de website vind je ook de consumentenadviesprijzen en verkrijgbaarheid. Alle kennis omtrent huid-en haarverzorging ontleent Africa Organics aan de producenten van zusterbedrijf Esse, het wereldwijd bekende salonmer op basis van probiotica. Dit staat garant voor de hoge kwaliteit van alle producten van Africa Organics.


**Behalve 100% natuurlijk en biologisch gecertificeerd (Ecocert) is Africa Organics vegan en cruelty free (PETA). Bovendien is het merk goedgekeurd door Phytotrade Africa dat Fair Trade gemeenschapsprojecten in Zuid Afrika ondersteunt. Africa Organics is vrij van schadelijke chemicaliën waaronder parabenen, petrochemische stoffen, sulfaten, siliconen en andere door Ecocert 'red flagged' stoffen. Ook biologische afbreekbaarheid en duurzame productieprocessen behoren tot de aandachtspunten.


Tot een volgende keer!

Liefs,


Carien